אודותינו

"חי בריא" מחוללת מהפכה באופן גידול, שיווק וצריכה של מזון מהחי.
לראשונה בישראל נוצר תו איכות המבטיח לצרכני הבשר, העוף, החלב והביצים מזון איכותי ובריא יותר, שקיפות וביטחון לגבי מקור המזון ואופן הפקתו, פיקוח ומעקב אחר המוצר בזמן גידולו במשק ועד שהוא מגיע לצלחת שלכם.

כיום, רוב חיות המשק נמצאות לאורך כל חייהן בתנאי גידול המסבים להן מתח ומצוקה רבים והמקשים עליהן לבצע פעולות טבעיות פשוטות המאפיינות אותן כבעלי-חיים. ברוב המשקים התעשייתיים בעלי החיים הם לא יותר מ"יחידת ייצור" ותנאי המחיה בהם הם למעשה המינימום הכרחי שיאפשר ל"יחידת הייצור" להיות רווחית. מעבר לפגיעה החמורה ברווחת בעלי החיים, הניסיון לחסוך בעלויות הביא את רוב משקי החי ליישם פרקטיקות שהינן בעלות השלכות קשות על בריאות הציבור וכדי שכל זה לא יהיה שקוף לצרכן, אופן שיווק המזון מהחי כיום נוטה לעירפול מקסימלי כדי להסתיר את האמת הבעייתית מהצרכן.

חי בריא באה לשנות זאת!

נהלי “חי בריא” קובעים שורה של דרישות גידול מחמירות, במטרה להבטיח כי בעלי החיים במשקים גדלים בתנאים המאפשרים להם לבצע פעולות טבעיות ההכרחיות לבריאותם ולרווחתם. עבור כל מין של בעל חיים מובאים בחשבון צרכיו היחודיים מהיבטים שונים, כגון אינטראקציה חברתית, נוחות, בריאות גופנית ונפשית, זאת תוך התייחסות לאתגרים הנובעים מגידול בעל החיים במשק חקלאי לשם ייצור מזון.

איסור שימוש באנטיביוטיקה ברמה המניעתית, תזונה נאותה שאינה כוללת חלבון מהחי (כדוגמת זבל עופות), איסור על החזקת בעלי החיים בבידוד, קביעת גיל גמילה מינימלי, הגבלת זמן ההובלה של בעלי חיים למקסימום של 4 שעות, חיוב התקנת טלוויזיה במעגל סגור בבית המטבחיים, כל אלו הן רק דוגמאות מעטות לדרישות נהלי "חי בריא".

תו "חי בריא", המהווה אישור לעמידה בדרישות נהלי "חי בריא", הוא אות הצטיינות עבור המגדל, המקדם חקלאות ישראלית אחראית המחויבת לבעלי החיים, לסביבה ולבריאות הציבור.

צריכת מוצרים הנושאים את תו האיכות "חי בריא" – המוענק למוצרי מזון שמקורם בחיות משק שגדלו בהתאם לדרישות המחמירות של נהלי “חי בריא”  מאפשרת לכם ולמשפחתכם ליהנות מצריכה אחראית, בריאה, מוסרית וחברתית של מזון מן החי.

תו האיכות "חי בריא" אינו תו תקן של משרד החקלאות, משרד הבריאות, מכון התקנים או כל גוף ממשלתי אחר.