השפעות החקלאות התעשייתית על הבריאות שלנו

רובנו כבר יודעים כי תנאי הגידול של חיות המשק בחקלאות התעשייתית גורמים לפגיעה חמורה בבריאות וברווחת בעלי החיים. אך מה שיש לזכור הוא שלא רק בעלי החיים נפגעים, לחקלאות התעשייתית השפעות חמורות על בריאות הציבור.

ארגון הבריאות העולמי: להפסיק את שימוש היתר באנטיביוטיקה בבעלי חיים!

שימוש היתר באנטיביוטיקה במשקי החי תורם לעלייה חדה בעמידות לתרופות בקרב בני אדם ומציג השלכות בריאותיות מסוכנות לבריאות הציבור

Dangerous E. Coli in grain-fed cattle

התזונה הטבעית של בעלי החיים (עשב) הוחלפה במזון מרוכז (גרעינים) כדי להביא לעליית משקל מהירה יותר. אך פרקטיקה זו הביאה להיווצרותן של בעיות בריאותיות בקרב בעלי החיים ובני האדם: תזונה שהינה עשירה מדי בגרעינים הופכת את קיבת בעלי החיים לחומצית- תופעה הנקראת חמצת (acidocis), המסוכנת מאד לבעל החיים ואף יכולה להרוג אותו. אבל לא רק בעלי החיים בסכנה פה, גם אנחנו! זאת מכיוון שתזונה עשירה מדי במזון מרוכז נמצאה כתורמת לעלייה בכמות החיידקים בבעלי החיים. בנוסף נמצא כי החיידקים שמועברים אלינו מבעלי חיים שהוזנו בתזונה עשירה מדי בגרעינים מצליחים לשרוד טוב יותר אצלנו בגוף.
בדיוק בשל כך, תקני חי בריא קובעים דרישה למינימום מזון גס במנת הפיטום של בעלי החיים!

משקים תעשייתיים, אנטיביוטיקה וסופרבאגס

החקלאות התעשייתית אימצה לעצמה מנהג של שימוש באנטיביוטיקה באופן שוטף כדי למנוע מחלות ולהאיץ גדילה. בגלל הצפיפות הגדולה, הלכלוך והעקה ממנה סובלים בעלי החיים, רוב המשקים משתמשים באנטיביוטיקה ככלי ניהולי שבא לצמצם את המחלות והתמותה במשקים. השימוש באנטיביוטיקה על בסיס מניעתי הוא בעל השלכות חמורות שכן תקופת הפוסט-אנטיביוטיקה בה ניתן למות מדלקת פשוטה כבר אינה מדע בידיוני. בהרצאה שלפניכם מסביר ד"ר לנד פרייס בשפה פשוטה וציורית כיצד זה קורה ומהי הדרך היחידה לעצור את זה.

השלכות השימוש באנטיביוטיקה במשקי החי על בריאות האדם - ריכוז ממצאים

מאמר זה מציג את עיקרי המחקרים והממצאים לגבי השלכות השימוש באנטיביוטיקה מניעתית במשקי החי על בריאותנו.

התפתחות עמידות חיידקים אנטיביוטיקה - סקירה מקיפה

סקירה מקיפה של נושא התפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה (AMR) שהוצגה על ידי Pr. Antoine Andremont בכנס "רפואה אחת" מטעם משרד הבריאות ומשרד החקלאות ב 15 במרץ 2017

היקף השימוש באנטיביוטיקה במשקי החי בישראל

בסקירה שנערכה על ידי משרד הבריאות ומשרד החקלאות בכנס "רפואה אחת" במרץ 2017 הוצג היקף השימוש באנטיביוטיקה במשקי החי בישראל בהשוואה לאירופה. ישראל במקום הראשון! מה עושים המשרדים הממשלתיים בישראל להפחתת השימוש באנטיביוטיקה? גם אנחנו שאלנו אבל תשובות טרם קיבלנו...

בשר אורגני – עובדות ששווה לדעת

מחפשים בשר אורגני? רוצים לאכול בשר בריא ואיכותי, שגודל בצורה נאותה? בואו לגלות כמה עובדות חשובות על בשר אורגני!

מחפשים בקר בריא? הגעתם אל המקום הנכון!

המודעות לחשיבות הרבה בצריכתו של בקר בריא, שמגיע ממקור איכותי, הולכת וגדלה עם השנים.