חוות יהודיה

תכירו את: שי גבעון, מבעלי חוות יהודיה הממוקמת ברמת הגולן -תחת תו התקן של "חי בריא".

שי, ספר לנו קצת על העסק שלך.

"אנחנו מגדלים את הבקר במרכז רמת הגולן בשמורת יהודייה-זוויתן. יש לנו עדר של כאלף פרות,
רובו מגזע סימנטל מעורב, ובשנים האחרונות גם עובדים על טיפוח של גזע האנגוס הידוע באיכות וטעם הבשר שלו".

איך הגעת לתחום?

"אבא שלי כבר משנת 1978 נמצא ברמת מגשימים ומגדל בקר. בשנת 2000 הוא ושותף קנו את חוות יהודייה מקיבוץ נווה איתן, ואני ואחי הצטרפנו אליו. לכל אחד בחווה יש תפקיד ואחריות על קבוצה מסוימת. אנחנו נמצאים עם העדר כמה פעמים ביום, לפעמים גם בלילות, מלווים את ההמלטות, שומרים על העגלים הצעירים ועושים את כל הטיפולים שבשגרה".

איך מפקחים על בריאות החיות?

"העדר נמצא בחלקות מרעה, ומעבירים אותו מחלקה לחלקה. כל בוקר אנחנו יוצאים לסיור על סוס בכל מזג אוויר,
רוכבים בין הפרות והעגלים, המעקב היום יומי אחר העגלים הצעירים הוא חשוב ביותר על מנת לשמור על בריאותם".עדר

כיצד הלקוחות שלכם מגיבים למוצרי "חי בריא"?

"בזכות 'חי בריא' הלקוחות שלנו יכולים להיות בטוחים כי בעלי החיים גדלו בתנאים הטובים ביותר וכי התוצרת הסופית- הבשר, היא איכותית ובריאה יותר, וזה מה שהלקוחות שלנו מחפשים. בעזרת 'חי בריא' והשיווק הישיר סוף סוף יש לנו דרך שבאמת מבטיחה שהצרכן מקבל את התוצרת שלנו, את החקלאות הישראלית, ויכול להעריך את ההשקעה, את הגידול ואת האכפתיות שאנחנו נותנים לבעלי חיים. בעבר לקוחות היו מקבלים לפעמים הבטחה בלי כיסוי מהקצב שהם מקבלים בשר מרמת הגולן, ועכשיו גם יש לזה פלטפורמה רצינית ומסודרת ואתה יודע שזה באמת אמיתי – מהגולן".

ספר לנו איפה נוכל לרכוש את הבשר שלכם.

"החל מתחילת 2018 ניתן לרכוש את הבשר (כשר) ישירות מהחווה – לאזורים רבים בישראל. "התחלנו לעבוד עם מפעל 'בשר ברמה' בקצרין ודרכו התחלנו לשווק ללקוחות פרטיים את העגלים שאנחנו מגדלים תחת נהלי "חי בריא". אפשר לרכוש מאיתנו ישירות באתר, מגוון רחב של מוצרים ונעשה מאמץ להיענות גם לבקשות מיוחדות".

לאתר החווה:

https://www.yehudiyaranch.co.il