יוחאי שניידר, מגדל בקר לבשר

תכירו את: יוחאי שניידר, טייס קרב לשעבר, אחד ממגדלי הבקר המקצועיים והמוערכים בארץ, בכלל לא תכנן להמשיך את העסק המשפחתי ולגדל בשר בקר ישראלי טרי – אבל נסיבות חייו הובילו אותו לכאן והוא פורח.

העסק על קצה המזלג:

יחד עם אביו ואחיו, יוחאי חולש על עדרים שמגיעים בשיאם ל-2,000 ראשים (מתוך כ-18 אלף ראשי בקר הגדלים במשקים מסודרים ברמת הגולן), והכל – בקר לבשר. בין הגזעים – סימנטל, שרולה (שהולך ונדחק בשנים האחרונות לטובת האנגוסים) וגם יותר ויותר הכלאות מ”דם” של פרות ארצישראליות, המכונות גם פרות בלאדי. בשעה שמגדלים רבים מדברים על בקר טהור גזע, ורצוי מזנים אירופאיים אציליים, שניידר מאמין בערבוב זנים ודוגל במעבר לזנים מקומיים.

כיצד נכנסת לתחום?יוחאי שניידר 29.1.18

“גדלתי לתוך העולם הזה, נולדתי ביודפת, וכשהייתי בן חמש משפחתי עברה לאלוני הבשן בדרום הרמה והתחלנו לעסוק בטיפוח עדרי בקר. בתור ילד לא אהבתי את זה. אחי הצעיר, שהשתחרר מהצבא לפניי, ראה את עצמו כממשיך, לי היו תכניות אחרות, אבל אז התערבה יד המקרה: הייתי טייס מסוקי קרב, בשנת 1994 השתחררתי משירות צבאי ארוך ובדיוק הייתה אז עונה לוהטת של המלטות, נרתמתי לעזור למשפחה והרגשתי שאני מתחבר לתחום אז נשארתי".

מהו ה"אני מאמין" שלך בכל הקשור לגידול בעלי חיים?

"אני דרוויניסט מובהק וחסיד של “בלאגן גנטי”. המטרה שלי היא לגדל חיות חזקות, בריאות, שיודעות להסתדר היטב בטבע. הצד הגנטי של הסיפור הוא לקחת מראש בעלי חיים עמידים, חזקים וקשוחים שמתאימים לאקלים המקומי. הצד האחר הוא למנוע מבעלי החיים מצב של סטרס – טיפולים כמו ריסוסים או חיסונים בהכרח מגדילים את הסטרס. אני רוצה להניח להם לחיות באופן טבעי, אבל זה אפשרי רק אם יש עמידות גנטית. פרה שצריך לטפל בה אני לא רוצה בעדר. עגל שזקוק לטיפול רב עד שיגיע לבגרות – לא יקים דור המשך".

מדוע בחרת בתו "חי בריא"?                                                                                                                                                                                                                                                 

"במסגרת ההתלבטויות על הדרך להגיע לצרכן הבשר הסופי, שמעתי על תו "חי בריא". התחברתי לרעיון ולעקרונות העומדים מאחורי המיזם ובפרט להיבטים של רווחת בעלי החיים והשקיפות המלאה שהתו מציע לצרכן ולמגדל תוך יכולת פיקוח על כל תהליך גידול בעלי החיים מלידתם ועד לצלחת. לכן, היה לי אך טבעי להיות בין המגדלים הראשונים המצטרפים לתו "חי בריא".

את הבקר של יוחאי שניידר ניתן להשיג באטליז המושבוצ.

אטליז המושבוצ

כתובת: מושב רמות

טלפון למשלוחים והזמנות: 04-6795095

קישור לאתר: http://lp.vp4.me/b48t

קרדיט תמונה: אילן גור