מסעדת רוטנברג

תכירו את: הילה ויזהר סהר מרוטנברג, מסעדת שף עונתית ומקומית בגשר הישנה

יזהר, ספר לנו על העסק שלך וכיצד הגעת לתחום?

"הילה אשתי מגיעה מתחום היין ואני עבדתי כשף במסעדות בארץ ובעולם. שנינו קיבוצניקים במקור ולאחר שנים של חיים במרכז הארץ החלטנו לחזור לצפון ולנהל מקום משלנו. אנו מאמינים במטבח מקומי עונתי והיה לנו חשוב ליישם את האמונה הזו לפרקטיקה בפועל. את התפריט הרכבנו תוך תהליך למידה ארוך הנמשך עד היום של מה נכון לגדל ולאכול פה. בתפריט יש שימוש נרחב בתוצרת מקומית של חקלאי ויצרני העמקים יחד עם גידולים טריים ועונתיים מחלקות הירק, מטע הפרי וגינת התבלינים שמקיפים את מתחם המסעדה, ולכן הוא מתחלף ומשתנה בהתאם לעונות השנה ולתנובת האדמה.

אגב, למסעדה שקיימת היום יש היסטוריה ארוכה. בעבר, המקום שימש כתחנת הביקורת של רכבת העמק שעברה שם בראשית המאה ה-20 בדרכה מחיפה לדרעא שבסוריה ואל מדינה (היום סעודיה). שמו של המקום ניתן לו כמחווה לפנחס רוטנברג ("הזקן מנהריים"), מייסד חברת החשמל בארץ ישראל".

למה חשוב לכם לקנות בשר עם תו "חי בריא"?

"כחלק מהפילוסופיה שלנו ושל המסעדה, חשוב לנו להיות קרובים לתוצרת. לדעת מי המגדל, מאיפה באים בעלי החיים, כיצד גודלו וכו'. בשוק הבשר אפוף העמימות, זו משימה לא פשוטה. החיבור עם תו "חי בריא" והמשקים נושאי התו, מעניקים לנו את הביטחון הזה. בתור שף אני יכול גם לומר שמבחינה קולינרית, אופן הגידול הקשוב והאיכותי מתורגם לתוצרת ברמה מאוד גבוהה בהקשר של איכות וטעם".

איזה סוג לקוחות מתעניין במנות של "חי בריא"?רוטנברג

" אין לנו כמעט עוברי אורח מזדמנים. מי שבא למסעדה רוצה לבוא ובא במיוחד אלינו. אלו אנשים שמקור ואיכות חומרי הגלם מאוד חשובים להם. ההיבטים של בשר מקומי שגודל בתנאים נאותים מתחברים לערכים שלהם".

איזה מנת "חי בריא" הכי מבוקשת אצלכם?

"טלה מעושן הוא ללא ספק מנת הדגל שלנו. הוא מוגש לצד אורז עם רוטב יוגורט".

 

מסעדת רוטנברג

כתובת: קיבוץ גשר

טלפון: 053-9443272

קישור לאתר: http://www.rutenberg.co.il/