אנטיביוטיקה במשקי החי וסופרבאגס I מה זה ואיך עוצרים את זה?

אנטיביוטיקה במשקי החי באופן שוטף כחלק ממשק הגידול נהפך לפרקטיקה שכיחה במשקים של היום. למה זה מסוכן ואיך עוצרים את זה?
שימוש באנטיביוטיקה במשקי החי

כיום, רוב האנטיביוטיקה במשקי החי ניתנת לבעלי החיים כטיפול מניעתי נגד התפתחות מחלות. זאת אומרת בלי שהם בכלל חולים…
עם התפתחות החקלאות התעשייתית החלו משקים להחזיק בעלי חיים בממשקי גידול המסבים להם מתח ומצוקה והמקשים עליהם לבצע פעולות טבעיות פשוטות. פרקטיקה זו באה לחסוך עלויות למגדל אך פוגעת קשות ברווחת בעלי החיים. כדי להקטין את הסיכון למחלות ומוות בקרב בעלי החיים כתוצאה מתנאי ההחזקה הירודים, התפתחה פרקטיקה של מתן אנטיביוטיקה לבעלי חיים בריאים. מעבר לפגיעה החמורה ברווחת בעלי החיים, פרקטיקה זו היא בעלת השלכות חמורות ומסוכנות על בני האדם. היא תורמת להתפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה והתקרבותנו לתקופת הפוסט-אנטיביוטיקה בה האנטיביוטיקה תפסיק להיות יעילה ומחלות קלות לא יהיו ברות ריפוי.

בהרצאת טד מסביר ד"ר לנד פרייס בשפה פשוטה וציורית כיצד זה קורה ומהי הדרך היחידה לעצור את זה: קישור להרצאה
ואם תרצו לראות את היקף השימוש באנטיביוטיקה במשקי החי בישראל בהשוואה לאירופה: גרף השוואה

ורק נזכיר לכם שתחת נהלי הגידול של "חי בריא" יש איסור מוחלט על שימוש באנטיביוטיקה למטרה מניעתית או כזרז גדילה.

בחירה בתוצרת מאושרת "חי בריא" הינה הבחירה הנבונה לקידום רווחת בעלי החיים ובריאות הציבור.

לרשימת נקודות המכירה המוכרות תוצרת מאושרת 'חי בריא': נקודות מכירה