למה לקנות חי בריא

כי רק ככה תוכלו באמת להיות בטוחים לגבי מקור המזון שרכשתם: כיצד הוא הופק, מה הוא כולל ולא פחות חשוב, מה הוא לא כולל!

רב חיות המשק נמצאות לאורך כל חייהן בתנאי גידול המסבים להן מתח ומצוקה רבים המקשים עליהן לבצע פעולות טבעיות פשוטות המאפיינות אותן כבעלי-חיים. ברוב המשקים התעשייתיים בעלי החיים הם לא יותר מ"יחידת ייצור" ותנאי המחיה בהם משקפים את המינימום שיאפשר ל"יחידת הייצור" להיות רווחית. מעבר לפגיעה החמורה ברווחת בעלי החיים, הניסיון לחסוך בעלויות הביא את רוב משקי החי ליישם פרקטיקות שהינן בעלות השלכות קשות על בריאות הציבור וכדי שכל זה לא יהיה שקוף לצרכן, אופן שיווק המזון מהחי כיום נוטה לעירפול מקסימלי כדי להסתיר את האמת הבעייתית מהצרכן.

בשנים האחרונות אנו עדים לחשיפות תקשורתיות רבות בארץ ובעולם שהציגו מידע מדאיג לגבי אופן הגידול והשיווק של מזון מהחי וצרכנים רבים מחפשים אלטרנטיבות צריכה שלא יעמדו בניגוד צורם לתפיסתם המוסרית והבריאותית.

תו האיכות "חי בריא" – היא האלטרנטיבה שחיפשתם.

"חי בריא" מגבשת נהלים שמטרתם להבטיח כי גידול חיות המשק נעשה בצורה אחראית כלפי בעלי החיים ובני האדם.

איסור שימוש באנטיביוטיקה ברמה המניעתית, תזונה נאותה שאינה כוללת חלבון מהחי (כדוגמת זבל עופות), איסור על החזקת בעלי החיים בבידוד, קביעת גיל גמילה מינימלי, הגבלת זמן ההובלה של בעלי חיים למקסימום של 4 שעות, חיוב התקנת טלוויזיה במעגל סגור בבית המטבחיים, כל אלו הן רק דוגמאות מעטות לדרישות נהלי "חי בריא".

מעבר לפעילותה לקידום חקלאות אחראית, "חי בריא" חורתת על דיגלה לקדם שקיפות באופן שיווק המזון. כיום, כחלק מאסטרטגייה מכוונת, איננו יודעים דבר על מקור המזון שלנו, מאיפה הוא בא ומה הוא עבר לפני שהגיע אלינו לצלחת. שקיפות לגבי הליכי הייצור והשיווק של המזון הכרחית על מנת לאפשר לנו לבצע את החלטות הצריכה הנכונות עבורנו.

רוצה ללמוד עוד? למידע נוסף:

לחקלאות התעשייתית השפעות חמורות על הבריאות שלנו

מי גוזר עלינו קופון?

החקלאות התעשייתית פוגעת ברווחת בעלי החיים

כמה באמת עולה הבשר הזול שלנו?

השפעות החקלאות על איכות הסביבה

על המדף – קריאה מומלצת