אודותינו

מה זה 'חי בריא'?

'חי בריא' הוא תו איכות המקדם שקיפות ובטחון בתעשיית המזון מן החי ומספק לצרכנים אפשרות לצרוך מזון מן החי בריא, איכותי, מקומי שהופק בתנאים נאותים

נהלי 'חי בריא' קובעים שורה של דרישות גידול מחמירות, במטרה להבטיח כי בעלי החיים במשקים גדלים בתנאים המאפשרים להם לבצע פעולות טבעיות ההכרחיות לבריאותם ולרווחתם.

מערך הפיקוח שלנו הוא כולל ומקיף עבור כל שרשרת השיווק, מהמגדל ועד לנקודות המכירה, על מנת להבטיח כי תוצרת הנמכרת עם תו 'חי בריא' מקורה בחיות משק שגדלו בהתאם לדרישות המחמירות של נהלי 'חי בריא'.

מה בעצם הבעיה בתעשיית המזון מן החי?

כיום, רוב חיות המשק מוחזקות בתנאים לא נאותים המסבים להן מתח ומצוקה והמקשים עליהן לבצע פעולות טבעיות פשוטות המאפיינות אותן כבעלי-חיים. ברוב המשקים התעשייתיים בעלי החיים הם לא יותר מ"יחידת ייצור" ותנאי המחיה בהם הם למעשה המינימום הכרחי שיאפשר ל"יחידת הייצור" להיות רווחית. מעבר לפגיעה ברווחת בעלי החיים, הניסיון לחסוך בעלויות הביא את רוב משקי החי ליישם פרקטיקות שהינן בעלות השלכות קשות על בריאות הציבור וכדי שכל זה לא יהיה שקוף לצרכן, אופן שיווק המזון מהחי כיום נוטה לעירפול מקסימלי כדי להסתיר את האמת הבעייתית מהצרכן.

חי בריא באה לשנות זאת!

תו 'חי בריא' מבטיח לצרכני הבשר, העוף, הדגים, החלב והביצים מזון איכותי ובריא יותר, שקיפות וביטחון לגבי מקור המזון ואופן הפקתו, פיקוח ועקיבות מלאה מהמשק ועד נקודת המכירה.

תו 'חי בריא', המהווה אישור לעמידה בדרישות נהלי 'חי בריא', הוא אות הצטיינות עבור המגדל, המקדם חקלאות ישראלית אחראית ומקיימת המחויבת לבעלי החיים, לסביבה ולבני האדם. למשקי חי בריא >>

למה לצרוך מוצרים עם תו האיכות של 'חי בריא'?

צריכת מוצרים הנושאים את תו האיכות 'חי בריא' – המוענק למוצרי מזון שמקורם בחיות משק שגדלו בהתאם לדרישות המחמירות של נהלי 'חי בריא' –  מאפשרת לכם ולמשפחתכם ליהנות מצריכה אחראית, בריאה, מוסרית וחברתית של מזון מן החי.

* תו האיכות "חי בריא" אינו תו תקן של משרד החקלאות, משרד הבריאות, מכון התקנים או כל גוף ממשלתי אחר.

דבר המייסדת

הקמתי את חי בריא מתוך רצון לספק מענה לצרכנים כמוני, שמחפשים מזון בריא ונקי שהופק באופן אחראי והומני.

עבדתי בענף החקלאות מספר שנים שבמהלכן נחשפתי לתנאי גידול והחזקת חיות המשק. זה התחיל להפריע לי יותר ויותר הן בהקשר של רווחת בעלי החיים והן בהיבט הבריאותי של התוצרת. נוכחתי לגלות כי בארץ, המידע הבסיסי של מקור המזון מן החי ואופן הפקתו, מידע שנחוץ לי כדי לבצע החלטת צריכה שעקבית עם הדרישות הבריאותיות והמוסריות שלי, פשוט אינו זמין לי.

במקום בו המדינה אינה מחייבת את יצרני ומשווקי המזון מן החי לספק מידע בסיסי לגבי מקור המזון ואופן הפקתו, הצרכן אינו יכול לבצע החלטת צריכה מושכלת, כזו שעקבית עם דרישותיו הבריאותיות, המוסריות והחברתיות. המשך קריאה…

לימור אברבוך

מייסדת ומנכ"לית 'חי בריא'