ארוחת 'טרואר גולן' עם השף יגאל מולנר
השף יגאל מולנר פוצח בסדרת ארוחות "טרואר", במסגרתן יביא לידי ביטוי באופן יצירתי ומובהק את התפיסה שכולנו ניזונים מהאדמה, מהטבע והעונתיות.
הארוחה הראשונה בסימן 'טרואר גולן' בשיתוף מרעה גולן - חי בריא תתקיים ביום שישי, 11 בספטמבר בסטודיו רזיאל ביפו.
מדובר בארוחת טעימות בת 8 מנות המבוססת על נתחים אחוריים של עגלות ממשקי מרעה גולן שתוגש לצד יינות מרמת הגולן וירקות ממשקים מקומיים. בין המנות שיוגשו בארוחה: טרטר אגוז, עגבניות מעושנות, צלפים, טוויל שומשום שחור ותבלינים חמים, גלידת חרדל, ציר בקר; פיקאניה בקראסט סומק, כוסברה ובהרט, סלט של עשבים שמן זעתר, וחרוש מותסס; רוסט פיקניה, ציפוי של פריקי עשבי בר, קרם פחם חציל, לאבנה.
מולנר עבד במטבחי השפים המובילים בעולם, ביניהם: דניאל בולו בניו-יורק ו"פר-סה" של השף תומאס קלר בניו-יורק. פה בישראל הוא מבשל חוויות וסיפורים של שני עשורים של בישול, כל ארוחה מספרת סיפור שונה אבל המהות היא אחת - כל האוכל מגיע מהחקלאים, הגבנים,היננים, הקצבים והדייגים המקומיים.
השף יגאל מולנר: "החקלאים והמגדלים בגולן הם זן שונה של אנשי אדמה. אנשי התאגדות מגדלי הבקר של מרעה גולן שעובדים ופועלים תחת תקן חי בריא, עומדים מאחורי אחד המהלכים החשובים שנעשו כאן בשנים האחרונות. כחלק מתהליך ההתפתחות שלנו כמעצמה גסטרונומית, אנחנו גם מתחילים להבין מהי סטנדרטיזציה לבקר ולגלם המקומי וכמה הוא חשוב.
ארוחת "טרואר גולן" נולדה מתוך החיבור הטבעי שלי לגולן והצורך לחשוף ולתת ביטוי לאדמה וליצרנים הארטיזנלים שחיים שם. יחד יצרנו ארוחה בת 8 מנות המבוססת על הרבעים האחוריים של העגלה, לצד יינות מרמת הגולן, עשבי בר שליקטתי וירקות ממשקים מקומיים".
תאריך: יום שישי 11.9
מיקום: סטודיו רזיאל - רחוב רזיאל 7, יפו
טלפון לפרטים והזמנות: דיאנה 053-5556507