מה זה בעצם בשר אורגני?
הביטוי "בשר אורגני" משמש אנשים בכמה אופנים, וזאת על אף שישנן תקנות המתייחסות לנושא (תקנות להסדרת תוצרת אורגנית מן החי). יש אנשים שמשתמשים בו כדי לתאר בשר שמקורו בבעלי חיים שגדלו בצורה נאותה באופן שמקדם את בריאותם ורווחתם, להבדיל מבשר תעשייתי שמקורו בבעלי חיים שתנאי גידולם אינם ידועים וייתכן כי בגידולם יושמו פרקטיקות לא אחראיות השכיחות בחקלאות התעשייתית, כגון שימוש בזרזי גדילה אנטיביוטיים, שימוש באנטיביוטיקה מניעתית, צפיפות גבוהה וכו'. אנשים אחרים משתמשים בו כדי לתאר בשר שמקורו בבעלי חיים שניזונו בתזונה אורגנית. אחרים משתמשים בו כתחליף למושג "גראס פד", כלומר בשר שמקורו בבעל חיים שאכל רק עשב.
מה ההבדלים בין בשר אורגני לבשר עם תו "חי בריא"?
- ביחס לרווחת בעלי החיים, תו האיכות "חי בריא" והתנאים שנדרשים מהמגדלים כדי לקבלו בהיבטים רבים אף מחמירים מאלו הנדרשים על פי התקנות להסדרת תוצרת אורגנית מן החי. בעלי החיים שמגדליהם קיבלו את תו האיכות "חי בריא" מגודלים בתנאים טובים ככל האפשר וניזונים בתזונה איכותית (למידע נוסף על תנאי הגידול אתם יכולים להיכנס לקישור).
- בתו "חי בריא" אין דרישה כי בעלי החיים ייזונו אך ורק ממזון אורגני (דבר שלהערכתנו אין בו בהכרח צורך על מנת להבטיח שמוצרי הבשר יהיו בריאים ואיכותיים).
אז איפה אפשר לקנות בשר בריא? אתם מוזמנים להזמין בשר בעל תו האיכות "חי בריא" בכל אחד מנקודות המכירה המאושרות אותן תמצאו בקישור.