דגים 'חי בריא'

דגים מהכנרת - סביבתי, בריא וטעים!

דגי הכינרת של קיבוץ עין גב אותם משווקת אושנגל 61 הינם דגי חופש שגדלו במי הכינרת ונידוגים בשיטת דיג ההקפה, שיטת דיג סלקטיבית ביותר בה נלכדות להקות דגים על ידי הקפתן ברשת שנפרסת במעגל מסירת הדיג. דגים אלו הם בריאים ואיכותיים, גדלים במים הנקיים של הכינרת, ובנוסף לזה, הדיג שלהם מהווה תרומה למערכת האקולוגית!

עמימות וחוסר שקיפות

חוסר השקיפות בענף הדגים מקשה על צרכני הדגים בישראל לדעת את מקור הדגים ואיכותם: לא קיים מידע זמין על תנאי הגידול, הצפיפות, שימוש בהורמונים, אנטיביוטיקה, תזונה ועוד. הצרכן לרוב אינו יודע ואין באפשרותו לדעת מידע בסיסי זה על הדגים שהוא מעוניין לקנות, מה שמקשה עליו לבצע החלטת צריכה מושכלת התואמת את דרישותיו הבריאותיות, הסביבתיות והמוסריות.

יחד עם קיבוץ 'עין גב' וחברת אושנגל 61 אנו משנים את פני הדברים וצרכני הדגים בישראל יכולים לצרוך דגים בריאים ואיכותיים שנידוגו שיטת דיג ההקפה.

יתרונות דיג שיטת ההקפה

לדיג בשיטת ההקפה יתרונות רבים: ראשית, כאמור זוהי אחת משיטות הדיג הסלקטיביות ביותר שישנן, שכן הדייג יכול לבחור אילו דגים ללכוד (מבחינת מינים וגודל) ולהימנע מלכידת דגים שאינם רצויים. שנית, גם אם נלכדו בשוגג דגים אחרים, ניתן למיינם מחוץ לרשת ולהשיבם לסביבתם הטבעית, מאחר שהסיכון לפגיעה בהם במגע עם ציוד הדיג נמוך מאוד ורובם המכריע מועלים אל סיפון הספינה בלא פגע. שלישית, בשיטת דיג ההקפה אין שימוש בציוד שנותר במים, מה שמפחית או מונע לחלוטין את הסיכון ל"רשתות רפאים" – רשתות דיג שיצאו מכלל שימוש אך נותרו במרחב הימי ומהוות סכנה לרוחצים ולבעלי חיים ימיים. רביעית, הדיג בשיטה זו מתבצע רק במים עמוקים ומעל מצע בוצי, כך שאין פגיעה בהתרבות הדגים בעונת הרבייה (פעילות שמתבצעת לאורך החוף במים רדודים) ואין פגיעה בסלעים ובנישות אקולוגיות המצויים במים רדודים והינם קריטיים לבריאות המערכת האקולוגית של הימה. ולבסוף, תפיסת הדגים היא מהמהירות שיש: התהליך כולו, מסגירת הרשת ועד העלאת הדגים לספינה, אורך מספר דקות, מה שמצמצם את פרק הזמן שבו הדגים נמצאים בעקה

תרומה למערכת האקולוגית

לדיג בכינרת יש גם חשיבות רבה לתרומה לאיכות מי הכינרת! עיקר הדגה בכינרת היא דגי לבנון הכינרת (או בשמם העממי: סרדין כנרת). נשמע הזוי ? להלן הסבר קצר :במי הכנרת ישנן אצות ירוקות קטנות phytoplankton , אלו הן האצות היוצרות את צבע המים וככל שיש מהן פחות, המים נחשבים לאיכותיים יותר לשתייה. היצורים הניזונים מאצות אלו  הם  סרטנים קטנים, לעיתים מיקרוסקופיים – Zooplankton. מי שאוכל את הסרטנים האלו, הם לבנוני הכנרת. אם יהיו פחות לבנוני כנרת באגם, יהיו בו באופן אוטומטי יותר סרטנים, אלו יאכלו יותר אצות וזה ישפר את איכות המים. ממש סיפור חד גדיא! מקרה מאד יוצא דופן בו דיג, מיטיב עם הסביבה.

הנה כמה מהיתרונות של דגים עם תו 'חי בריא':

בריאים ואיכותיים יותר

אמינות ושקיפות

תמיכה בחקלאות מקיימת