מסמך עמדה מדעי של הרשות לבטיחות המזון באירופה בוחן את עיקרי התחלואה בעדרי הבקר לבשר ומצביע על הקשר ההדוק בין בריאות בעלי החיים לרווחת.
הדוח קובע כי מחלות ריאה, מחלות עיכול והפרעות התנהגותיות הינן המחלות השכיחות ביותר בעדרי הבקר לבשר באירופה. עוד קובע הדוח כי מחלות ריאה הן תוצאה של צפיפות יתר, עירבוב בעלי חיים מקבוצות שונות וחוסר זיהוי מוקדם של מחלות. מחלות עיכול נובעות ממחסור במזון גס והפרעות התנהגותיות נובעות ממרווח תנועה בלתי מספק ועירבוב בעלי חיים מקבוצות שונות.
הדוח קובע כי קיים קשר הדוק בין רווחת בעלי החיים לבריאותם ומספק המלצות לשיפור