התפתחות עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה – איך הגענו לכאן ומה ניתן לעשות?

התפתחות עמידות החיידקים לאנטיביוטיקה היא מסוכנת וממשית. כדי לשנות את המגמה עלינו לנקוט בגישה הוליסטית ורב תחומית

שימוש היתר באנטיביוטיקה במשקי החי  כחלק ממשק הגידול הוא מסוכן מאוד שכן הוא מביא להתפתחות של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה [antimicrobial resistance (AMR)]. כך, האנטיביוטיקה שהינה אחת ההמצאות החשובות ביותר של המאה ה 20 נמצאת בסכנה. כדי לשנות מגמה זו נדרשת ראייה רחבה ורב תחומית.

במצגת זו מספק Pr. Antoine Andremont סקירה מקיפה של נושא התפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה (AMR), והגישה ההוליסטית הפרואקטיבית והמיידית הנדרשת לשינוי המגמה המסוכנת.

המצגת הוצגה בכנס "רפואה אחת" מטעם משרד הבריאות ומשרד החקלאות במרץ 2017.

קישור למצגת

אודות חי בריא

'חי בריא' הוא תו איכות למוצרי מזון מהחי הבא לספק לצרכנים מידע לגבי מקור המזון ואופן הפקתו, ומאפשר להם לצרוך מזון מקומי ובריא יותר, שהופק באופן אחראי כלפי בעלי החיים.

מאמרים אחרונים

דף הפייסבוק של חי בריא

אולי יעניין אותך