למה הבשר נשאר יקר למרות שמחיר העגלים ירד?

מסתבר ששוק הבשר הטרי בישראל מצליח לשבור את חוקי הכלכלה החופשית! על אף שהחקלאים סופגים ירידה קשה במחיר אותו הם מקבלים עבור העגלים, ירידה זו אינה באה לידי ביטוי בירידת מחירי הבשר. כיצד?
בכתבתו המרתקת של חגי עמית מדה מרקר תקבלו הסבר לתופעה המוזרה הזו: למה הבשר נשאר יקר למרות שמחיר העגלים ירד?
ורק נציין, שלמרות שעברו לא מעט שנים מאז שהכתבה נכתבה, לצערנו היא עדיין מאוד רלוונטית, שכן הכשלים המתוארים בה שרירים וקיימים גם היום.