מה אתם יודעים על הבשר שלכם?

מה מקור הבשר שלכם, ובאילו תנאים גדל? לרוב איננו יודעים מאומה על הבשר שנמכר באטליז או בסופר. אפשר גם אחרת.

לרוב, אין לצרכן בישראל יכולת לדעת מהיכן בא המזון שלו ובאילו תנאים גדל.

מבחינת החוק בישראל, ברגע שבעל החיים נשחט בישראל הוא בשר ישראלי. לצערנו, בממשלת ישראל מאמינים שלא כדאי לסבך את הצרכנים עם פרטים לגבי איפה בעל החיים נולד ומה הוא עבר בדרך לפה. וכך, עגלים וטלאים מהמשלוחים החיים, המהווים את עיקר הבשר הטרי הנמכר בישראל, מוצגים ונמכרים באטליזים וברשתות השיווק כבשר ישראלי. אנחנו גם רואים לאחרונה יותר ויותר מותגי בשר העושים שימוש בשמות מעולם החקלאות הישראלית כדי לשדר מסר מקומי/ ישראלי כשבפועל מדובר על בשר שהגיע מהמשלוחים החיים. הקצבים יספרו לנו שהבשר הוא מרמת הגולן כשבפועל הוא מפורטוגל…

ומה לגבי שקיפות באשר לתנאי הגידול? בהצלחה…

אז אם הממשלה לא דורשת, היצרן לא מגלה, ולאטליז ברוב המקרים אין שום מושג איך יוכל הצרכן לדעת? אז זהו, הוא באמת לא יכול.

אבל אל ייאוש, בשביל זה אנו פה!

אם את רוצה לדעת שמקור הבשר שלך במשקים ישראליים שישמו תנאי גידול נאותים, שהבשר בריא ואיכותי, ושקיים פיקוח מהמשק ועד נקודת המכירה, חפשי את תו "חי בריא" 🙂