מוציאים את התרנגולות מהכלובים!

יוצא לכם לחשוב לפעמים מאיפה הביצים מגיעות? באילו תנאים גדלו התרנגולות? לפי דוח שפורסם לאחרונה בעקבות לחץ צרכני יותר ויותר חברות מזון בעולם מתקדמות לעבר הוצאת השימוש בביצי כלוב מהפעילות שלהן. ובישראל? המצב עגום אך יש סיבה לאופטימיות!

לפי ה- Egg Track Report  שפורסם שבוע שעבר, יותר ויותר חברות מזון בעולם מתקדמות לעבר הוצאת השימוש בביצי כלוב מהפעילות שלהן! הדוח, שזו השנה השישית לפרסומו, עוקב אחר ההתקדמות של חברות מזון גלובליות לעבר הפסקת השימוש בביצי כלוב ומציין כי הסיבה למעבר הרחב לעבר התחייבות להוצאת ביצי כלוב מהפעילות בא בעקבות דרישות הצרכנים  והבנת ההשלכות הבעייתיות של גידול תרנגולות בלולי כלובים. לפי הדוח, כ- 75% מהחברות הנמדדות, מדווחות על התקדמות לעבר שימוש בביצים מלולים ללא כלובים, עם מעבר ממוצע של 79% לעבר שימוש בביצים מלולים ללא כלובים בתוך שרשרת האספקה ​​שלהן! הדוח מספק מבט לפי חלוקה גיאגרפית ומגזרית ומצביע על השחקניות המובילות ואלו הנגררות מאחור בקצב ההתחייבות והמעבר לעבר שימוש בביצים מלולים ללא כלובים.

לצד הנתונים המעודדים מהעולם, נשאלת שהאלה מה קורה בישראל?

לצערנו, 95% מהביצים בישראל, מקורן עדיין בתרנגולות שגדלו בכלובים, בצפיפות קשה, ובתנאים המסבים לתרנגולות כאב וחוסר נוחות רבים, במטרה להפחית עד כמה שניתן את עלות גידולן.

אך יש סיבה לאופטימיות!

ריכזנו לכם 3 סיבות לא להתייאש מהמצב העגום:

1 . החוק

ביוני השנה, מעט לפני פיזור הכנסת, אישרה הכנסת תקנות היסטוריות האוסרות על החזקת תרנגולות בכלובים החל משנת 2037! אז נכון, זה עוד המון המון זמן, אך כבר מהיום, כל לול חדש שיוקם חייב להיות לול נטול כלובים מה שאומר שהמעבר יחל להתרחש בהדרגה כבר בעתיד הקרוב. בכך מצטרפת ישראל לעשרות מדינות בעולם שהחליטו לאסור על החזקת תרנגולות בכלובים וביניהן: שווייץ, אוסטריה, גרמניה, וקליפורניה.

2 . מובילי דעה קולינריים

יותר ויותר שפים ומסעדנים בוחרים לעבוד עם ביצים ללא כלובים מתוך ההבנה כי מדובר במוצר איכותי ומוסרי יותר. לדברי אמיר ברונר, ממסעדת 6 במאי בתל אביב: " אנחנו לא מחכים למחוקק שיקבע לנו מה להגיש. אנחנו עושים את שיעורי הבית ומכניסים לתפריט רק מנות שאנחנו עומדים מאחוריהן ב 100%. העבודה עם ביצי החופש של משק כרמלים היא חלק מזה". שף נדב מלין, מקייטרינג לואיזה משתף: "חשוב לי להביא ללקוחותיי את הערכים שאני מאמין בהם ואותם אני רוצה לקדם. צרכנות מוסרית היא חלק חשוב מזה והיא מתחילה אצלנו בבחירת חומרי הגלם. אנו לוקחים את הזמן להסביר ללקוחות את החשיבות של הבחירות שלנו ומגלים היענות ותמיכה רבה."

3 . אתם!

יותר ויותר ישראלים מבינים את ההשלכות הבריאותיות, החברתיות והמוסריות של הייצור התעשייתי ומנסים לקדם בחירת מזון אחראית יותר. זה לא תמיד פשוט ומובן כי יצרניות ומשווקות המזון נוטות להשתמש בסיסמאות שיווקיות חלולות ומבלבלות. זיכרו כי המונחים "ביצת משק" או "ביצה סופר טריה" לא מבטיחים לנו דבר על תנאי הגידול של התרנגולת, אלו הן ברוב המוחלט ביצי כלובים. רוצים ביצים שגדלו ללא כלובים? חפשו את תו 'חי בריא' או את התו האורגני על גבי האריזה.

יחד, נוציא את התרנגולות מהכלובים!