מאפה סלקים בקרם יוגורט ובולגרית

הכנות:

20 דקות

זמן בישול:

45 דקות

מנות:

8

השף יוסי אלסברג שלנו משתף במתכון למאפה סלקים בקרם יוגורט ובולגרית, ואחרי שנפלנו מהטעם נספר לכם שהוא גם ללא גלוטן וקל להכנה. אם אהבתם נשמח לשמוע ולראות תמונות! מנה בריאה, קלה וסופר טעימה!

מצרכים

מצרכים לתבנית קיש סטנדרטית:

  • 3 ביצי כרמלים 'חי בריא'
  • 1.5 אריזות (750 גרם) יוגורט עיזים נאות סמדר 'חי בריא'
  • 4 סלקים מבושלים קלופים פרוסים לשמיניות
  • 2 כרישות נקיות פרוסות לאורך 3 אצבעות חלוטות ומסוננות
  • 250 גרם ברוקומיני
  • 3 כפות אגוזי לוז
  • כפית עלי טימין טרי
  • 1 קופסא (200 גרם) גבינה בולגרית נאות סמדר חי בריא מפוררת ביד, לשמור כף גבינה בצד לטופינג
  • כף שמן זית
  • מעט פלפל לבן
  • קורט מלח
  • כף וחצי קמח אורז/ טפיוקה/ כוסמת
  • כף קמח תירס
  • 4 יחידות דפי אורז

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים היטב: יוגורט, אגוזים, גבינה בולגרית מגוררת, קמח תירס וקמח אורז, פלפל לבן, מלח, טימין וביצים למרקם אחיד
  2. משמנים היטב בשמן זית את תבנית הקיש
  3. מרטיבים את עלי האורז ומסדרים אותם בחפיפה כתחתית התבנית
  4. מניחים את הסלקים, הכרישה והברוקומיני על עלי האורז
  5. יוצקים את הקרם שהכנו בקערה. מנערים מעט
  6. מפוררים טופינג גבינה בולגרית ששמרנו בצד
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות 45 דקות

המתכון באדיבות:

שף יוסי אלסברג