
מרק גולש הונגרי אמיתי
הכנות:
30 דקות
זמן בישול:
שעתיים וחצי
מנות:
6
מצרכים
700 גר בשר 'חי בריא' חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
בצל אחד גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
פלפל אדום צהוב וירוק חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
קופסת עגבניות מקולפות מרוסקות כ 400 גר
כף גדושה רסק עגבניות
6 כוסות מרק עוף
2 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות
פטרוזיליה להגשה
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר כבד
- מטגנים קלות את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה
- מוסיפים את קוביות הפלפלים והגזר ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מס דקות
- מתבלים במלח פלפל ופפריקה מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות מערבבים היטב ומטגנים כ 10 דקות
- מוזגים לסיר את מרק העוף ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ללהבה מינימלית מכסים את הסיר ומבשלים לפחות כשעה
- לאחר כשעה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כשעה נוספת
בהגשה לפזר מעט פטרוזיליה טריה קצוצה.
ניתן להוסיף צלעות מעושנות בזמן הבישול וגם פלפל חריף למי שמעדיף חריפות.
בתאבון :-)
המתכון באדיבות:
גילי פינטוך, אטליז שמחה בחיפה