מרק גולש הונגרי אמיתי

הכנות:

30 דקות

זמן בישול:

שעתיים וחצי

מנות:

6

מצרכים

700 גר בשר 'חי בריא' חתוך לקוביות קטנות
3  כפות שמן זית
בצל אחד גדול קצוץ
2  שיני שום קצוצות
פלפל אדום צהוב וירוק חתוכים לקוביות קטנות
2  גזרים חתוכים לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
קופסת עגבניות מקולפות מרוסקות כ 400 גר
כף גדושה רסק עגבניות
6 כוסות מרק עוף
2 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות
פטרוזיליה להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר כבד
  2. מטגנים קלות את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה
  3. מוסיפים את קוביות הפלפלים והגזר ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מס דקות
  4. מתבלים במלח פלפל ופפריקה מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות מערבבים היטב ומטגנים כ 10 דקות
  5. מוזגים לסיר את מרק העוף ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את האש ללהבה מינימלית מכסים את הסיר ומבשלים לפחות כשעה
  7. לאחר כשעה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כשעה נוספת

בהגשה לפזר מעט פטרוזיליה טריה קצוצה.
ניתן להוסיף צלעות מעושנות בזמן הבישול וגם פלפל חריף למי שמעדיף חריפות.

בתאבון :-)

המתכון באדיבות:

גילי פינטוך, אטליז שמחה בחיפה