פסטה בולונז בגירסה בריאה

הכנות:

20 דקות

זמן בישול:

3 שעות

מנות:

4

המנה שכולנו גדלנו עליה והיא הכי טעימה בעולם יכולה להכיל המון דברים טובים! הרוטב מכיל כמות גדולה של ירק, שורשים ובוסט של מינרלים. חן השתמשה בבשר של מרעה גולן מאושר תו איכות 'חי בריא' ובפסטה מחיטה מלאה שעשירה בסיבים תזונתיים. לפני שנעבור למרכיבים, חשוב שתדעו שכדי שיצא בולונז מושלם צריך הרבה סבלנות! הבישול הארוך זה אחד הסודות לבולונז מושלם

מצרכים

3 בצלים קצוצים דק
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 גזרים מקולפים וקצוצים דק
4 שיני שום כתוש טרי
1 שורש פטרוזיליה קטן מקולף וקצוץ דק דק דק
חצי קילו בשר בקר טחון של ״חי בריא״
2 קופסאות של עגבניות קצוצות מוטי
100 גרם רסק ללא סוכר מוטי
2/3 כוס מדידה (160 מל) יין אדום יבש
2/3 כוס מדידה (160 מל) מים רותחים
2 עלי דפנה
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום טריים
3 כפות שמן זית
חצי חבילת פסטה (בערך 250 גרם) חיטה מלאה

אופן הכנה

1. מחממים סיר גדול (אפשר בסוטאז׳) ומוסיפים 3 כפות שמן זית.
2. מוסיפים את הבצל, סלרי, גזר ושורש הפטרוזיליה וממליחים. מטגנים עד שהירקות הופכים לזהובים ומוציאים את המתיקות הטבעית שלהם. לא למהר.
לחכות שממש יזהיבו מעט. לערבב מידי פעם.
3. אחרי שהירקות הזהיבו מוסיפים את השום כתוש ומטגנים עוד 2 דק׳.
4. מוציאים את הירקותלצלחת אחרת ומכניסים לסיר את הבשר, ממליחים ומפרידים אותו עם כף עץ. צורבים את הבשר עד שהוא משחים.
5. מערבבים ומוסיפים את היין האדום, מערבבים עד שהאלכוהול מתאדה.
6. לאחר מכן מוסיפים קורט אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס, ומערבבים.
7. מוסיפים את הרסק עגבניות, מערבבים ומטגנים 3 דקות.
8. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הקצוצות, עלי דפנה ומים רותחים. ממליחים ומבשלים שעתיים לפחות. על רתיחה נמוכה. עדיף 3 שעות. ככה הבשר מוציא את כל הטעמים שלו. ולא לשכוח לערבב מידי פעם:)
9. לקראת סוף הבישול של הרוטב נוסיף חופן עלי בזיליקום טריים. נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
10. את הפסטה נבשל במים עם מלח 3/4 בישול, לאחר מכן נעביר אותה לתוך הרוטב ונסיים את הבישול שלה בתוך הבולונז. להוסיף מצקת ממי הבישול של הפסטה לרוטב

המתכון באדיבות:

חן רזניק, נטורופטית N.D