ציר עצמות בקר

הכנות:

כשעה וחצי

זמן בישול:

12-18 שעות

מנות:

5

ציר עצמות נחשב לסוג של תרופת סבתא לריפוי המעי 🥣 🔥 הבישול הארוך משחרר ג'לטין מהעצמות ומעשיר את הציר בקולגן, מינרלים ובטעמים עמוקים ובתכונות מרפא! 🌱

מצרכים

  • 2 ק"ג עצמות בקר (כולל מח עצם)
  • סלרי אמריקאי, חתוך
  • בצל, חתוך שיני שום, כתושות
  • 2 כפות מלח
  • כפית פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גבעולי טימין
  • 8 גבעולי פטרוזיליה
  • 18 כוסות מים

אופן הכנה

אופים את העצמות ב-220 מעלות כשעה וחצי. אם אין אפשרות לאפות, צורבים במחבת.
מניחים את כל המרכיבים בסיר ומוסיפים מים קרים.
מביאים לרתיחה, מערבבים מידי פעם ובעזרת כף מוציאים השומן שמצטבר ועולה למעלה (כדי שהציר יהיה צלול).
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 24 שעות (אפשר להסתפק גם ב12).
מסננים ומקפיאים מנות נפרדות; כך תוכלו להנות מהציר המזין הזה כבסיס למנות אחרות.

לאחר שאספנו את הנוזלים לכלים, ממשיכים ויוצרים מהעצמות מרק:
מוספים לעצמות כל ירק שנמצא בבית ומתאים, מים, כף מלח, פלפל שחור
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהירקות רכים.
משתדלים לאכול תוך 3 ימים כי בישול ארוך מעלה היסטמינים. שמירה של מזון במקרר מעלה אותם עוד, וחלק מהאנשים רגיש לכך. כמה זה כיף בחורף- מרק חם.

בתיאבון ולבריאות!

המתכון באדיבות:

שירה אברבוך, נטורופטית המלווה מטופלים בדרך לבריאות ואיזון עם תזונה קטוגנית, פליאו, GFCF וGAPS