צלי כתף בתנור

הכנות:

15 דקות

זמן בישול:

שעתיים

מנות:

8-10

מצרכים

צלי כתף בקר
10 שיני שום מקולפות
4 תפוח אדמה
2 בטטות
4-5 בצלי שאלוט
5-6 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
פלפל אנגלי
קורט מלח אטלנטי
4 עלי דפנה
שקית קוקי

אופן הכנה

  1. חורצים בנתח חריצים ומכניסים לתוכם את שיני השום (אפשר גם להוסיף חתיכות בצל)
  2. מעסים את הנתח בשמן הזית והתבלינים
  3. מכניסים את הנתח לשקית קוקי יחד עם עלי הדפנה, תפוחי האדמה, הבצלים, והבטטה
  4. צולים בתנור במשך שעתיים בחום של 180 מעלות (לא טורבו)
  5. מוציאים את הנתח מהשקית, מניחים לו להתקרר, פורסים ומגישים

המתכון באדיבות:

ציון צפר, מעדני בשר 2000, רעננה