
צלי כתף בתנור
הכנות:
15 דקות
זמן בישול:
שעתיים
מנות:
8-10
מצרכים
צלי כתף בקר
10 שיני שום מקולפות
4 תפוח אדמה
2 בטטות
4-5 בצלי שאלוט
5-6 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
פלפל אנגלי
קורט מלח אטלנטי
4 עלי דפנה
שקית קוקי
אופן הכנה
- חורצים בנתח חריצים ומכניסים לתוכם את שיני השום (אפשר גם להוסיף חתיכות בצל)
- מעסים את הנתח בשמן הזית והתבלינים
- מכניסים את הנתח לשקית קוקי יחד עם עלי הדפנה, תפוחי האדמה, הבצלים, והבטטה
- צולים בתנור במשך שעתיים בחום של 180 מעלות (לא טורבו)
- מוציאים את הנתח מהשקית, מניחים לו להתקרר, פורסים ומגישים
המתכון באדיבות:
ציון צפר, מעדני בשר 2000, רעננה