

צלי צ'ך עם פטריות מוקפצות
הכנות:
1.5 שעות
זמן בישול:
4 שעות
מנות:
8
עופר אסלן, שף ובעלי אטליז הבוטיק היפהפה "הקצביה של עופר" במבשרת ציון אוהב להמציא מתכונים מפתיעים וטעימים ומשתף אותנו באחד המתכונים האהובים עליו. צלי צ'ך עם פטריות מוקפצות. המתכון מתאים גם לנתחים אחרים כמו פילה מדומה, כתף או וייסבראטן.
מצרכים
- 1.5 ק"ג נתח צ'ך 'חי בריא' שלם (אפשר להחליף בפילה מדומה/ כתף/ ויסברטן)
- 4-5 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 שורש סלרי מגורד
- 1 שורש פטרוזיליה מגורד
- 1 ליטר ציר בשר
- 3 עלי דפנה
- 4 ענפי טימין
- 2 ענפי רוזמרין
- מעט פלפל אנגלי טחון
- מעט מוסקט טחון
- מעט קינמון טחון
- מלח
- פלפל
- כף סילאן / דבש
- כוס יין לבן
מצרכים לפטריות:
- 250 גר' פטריות שמפניון
- 250 גר' פטריות פורטובלו
- 20 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות
- 3 כפות בלסמי איכותי
- מלח
אופן הכנה
- בסיר יש לטגן במעט שמן זית את נתח הבשר מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב מקורמל.
- להוציא את הנתח ולהניח בצד.
- באותו הסיר לטגן את הבצלים הקצוצים (שנראה שהכמות מוגזמת אבל לא לוותר)
- בתוספת שמן זית עד לקבלת צבע זהוב קרמלי.
- מוסיפים שורש פטרוזיליה ושורש סלרי מגורדים וממשיכים לטגן עוד כדקה.
- מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים בחצי את הנוזל.
- מוסיפים את ציר הבקר ושאר התבלינים, מביאים לרתיחה.
- טועמים ומאזנים תיבול.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים מכוסה בחום נמוך כ-2.5-3 שעות.
- מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח לפחות שעתיים (מומלץ לילה במקרר).
— עד כאן אפשר להכין יום יומיים מראש —
- מוציאים את הנתח המקורר מהנוזל ופורסים נגד כיוון הסיבים לעובי חצי ס"מ אולי קצת יותר.
- את הרוטב מחממים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הבשר הפרוס ומבשלים ביחד כשעה בחום נמוך.
אופן הכנת הפטריות:
- משרים את פטריות הפורצ'יני במעט מים חמים לחצי שעה.
- מקפיצים את פטריות הפורטובלו והשמפיניון בשמן זית עד שהן מתחילות להגיר נוזלים.
- מוסיפים 3 כפות חומץ בלסמי איכותי ומצמצמים במעט.
- מוסיפים את פטריות הפורצ'יני וגם את הנוזל שלהן ומבשלים עד לצימצום רוב הנוזלים.
- מתבלים במלח.
- את הפטריות המוכנות ניתן להוסיף ישירות לתבשיל בדקות האחרונות לפני ההגשה (שישמרו על מרקם עסיסי) או לפזר מעל בהגשה.
המתכון באדיבות:
השף עופר אסלן, הבעלים של 'הקצביה של עופר', מבשרת ציון