
קציצות וייסברטן מיושן בקרם קוקוס וירקות
הכנות:
5 דקות
זמן בישול:
20 דקות
מנות:
2
מצרכים
לקציצות:
300 גרם וייסברטן מיושן קצוץ דק או טחון גס
50 גרם שומן בוקס קצוץ ממרעה גולן (או 15% שומן ממשקל הבשר)
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לרוטב:
1 סלסלת פטריות מלך היער כרמלים
1 קישוא חתוך גס
½ צרור בצל ירוק
1 מקל קינמון
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס (כ-250 מל')
שמן זית לטיגון הירקות
אופן הכנה
- לקציצות – קוצצים את הנתח והשומן ומניחים בקערה יחד עם מלח ופלפל. מערבבים את החומרים תוך כדי עיסוי המסה. קורצים כדורים לגודל רצוי.
מטגנים את הקציצות או מעבירים למגש מחופה נייר אפיה לצלייה בתנור ב 250 מעלות למשך 8-10 דקות – נרצה שהקציצות מעט ישחימו אך לא יהיו עשויות לגמרי. - במחבת רחבה ועמוקה מחממים את שמן הזית על להבה בינונית עד חזקה. מוסיפים את הפטריות, הקישואים, מקל הקינמון ולבסוף את הבצל הירוק. כאשר הירקות משחימים מוסיפים את קרם הקוקוס מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הקציצות.
- משקים את הקציצות ברוטב ולאחר מספר דקות המנה מוכנה.
המתכון באדיבות:
טל מאירי סדנאות בישול קטוגני ודל פחמימה Keto ויוסי אלסברג