
שניצלונים של כבדים על סלט עלים פריכים
הכנות:
15 דקות
זמן בישול:
15 דקות
מנות:
5
מצרכים
לשניצלונים:
1/2 ק״ג כבד בקר נקי חתוך לחתיכות של 2*4 ס״מ
מעט קמח לקימוח
קורט מלח
קורט פלפל לבן
1 ליטר מים
2 כפיות סודה לשתייה
2 ביצים
100 גרם פרורי לחם
שמן זית לטיגון
לסלט:
לסלט:
1 ראש חסה ליטל ג׳אם
1 ראש חסה לליק
רוטב ויניגרט:
2 כפות חומץ תפוחים טבעי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות חרדל גרגרים
כף וחצי דבש
בצלים מוחמצים:
2 בצלים סגולים
1/4 סלק
1/2 כוס חומץ תפוחים
1/2 כוס סוכר
1.5 כוסות מים
5 גרגרים פלפל אנגלי
1כפית מלח
אופן הכנה
1. נערבב את הסודה לשתייה במים ונשרה את הכבדים ללילה בתערובת
2. נסנן את הכבדים מהנוזל ונייבש היטב במגבת או נייר סופג
3. נערבב את הקמח עם מלח ופלפל ונצפה את הכבדים
4. נערבב היטב את הביצים ונצפה איתם את הכבדים ולאחר מכן ישר לפרורי לחם, ממש כמו שניצל
5. בסמוך להגשה, נחמם במחבת שמן זית על חום בינוני ונטגן את הכבדים עד שהם שחומים ופריכים מבחוץ
רוטב ויניגרט:
1. נעביר לכלי קיבול מעט גבוה את כל המרכיבים למעט שמן הזית ונערבב בעזרת מטרפה או מוט טוחן
2. נמשיך בפעולת הערבוב תוך כדי זילוף איטי של שמן הזית
3. נעביר לצנצנת סגורה כך שבעת השימוש נוכל לערבב את הרוטב בתוך הצנצנת
בצל מוחמץ:
1. בסיר נרתיח את כל המרכיבים למעט הבצל
2. נפרוס את הבצל לפרוסות דקות באמצעות סכין או מנדולינה ונעביר לכלי קיבול עמיד לחום
3. נשפוך את נוזל ההחמצה הרותח על הבצלים ונסגור את המכסה
4. נניח לבצל להחמיץ לפחות יומיים.
הגשה:
1. נשטוף ונפריד את העלים של החסות בשלמותם
2. נטגן את הכבד על להשחמה ונוציא לצלחת עם נייר סופג
3. נעביר לצלחות הגשה את העלים ונסדר אותם ואת הכבדים נסדר ביניהם
4. נזלף מעט רוטב ויניגרט על העלים ונפזר מעל בצל מוחמץ
המתכון באדיבות:
נדב מלין ויוסי אלסברג