






תבשיל צוואר טלה עלי חורף ושעועית לבנה
הכנות:
20 דקות
זמן בישול:
4 שעות
מנות:
8
מצרכים
- 7 פרוסות צוואר טלה מקנה דקל 'חי בריא' – פרוסות לרוחב לעובי של 1.5 סנטימטר
- כוס וחצי קמח כוסמין מלא
- צרור מנגולד ,שטוף וקצוץ גס
- צרור בצל ירוק שטוף וקצוץ גס
- צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ גס
- צרור עלי חובזה שטוף וקצוץ גס [ניתן להחליף בצרור כוסברה או לוותר]
- כף וחצי לימון כבוש
- 5 לימונים פרסיים מיובשים
- חצי כוס רכז רימונים
- ליטר ציר טלה או מים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- כפית וחצי תבלין חאוואייג' למרק
- 4 בצלים קלופים ופרוסים גס
- 1 וחצי כוס שעועית לבנה מבושלת [ניתן להשתמש גם בשעועית לבנה מבושלת קפואה]
- כוס זיתי קלאמטה ללא גרעין
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- בקערה רחבה מערבבים את הקמח עם קורט מלח +קורט פלפל+ חאוואייג' למרק
- מקמחים מכל הצדדים את פרוסות צוואר הטלה. מנערים מעודף קמח.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב על אש חזקה. צולים את פרוסות צוואר הטלה 3 דקות מכל צד.
- מוציאים את פרוסות הטלה עם כף מחוררת לצלחת בצד ומשאירים את השמן בסיר להמשך בישול
- באותו סיר על אש חזקה מטגנים את הבצל להזהבה עמוקה, מוסיפים מנגולד, חובזה, פטרוזיליה, ובצל ירוק וממשיכים על אש חזקה תוך ערבוב כ- 8 דקות.
- מוסיפים את שאר החומרים
- מחזירים את הבשר לסיר, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 3.5 שעות
המתכון באדיבות:
השף יוסי אלסברג