תבשיל צוואר טלה עלי חורף ושעועית לבנה

הכנות:

20 דקות

זמן בישול:

4 שעות

מנות:

8

מצרכים

  • 7 פרוסות צוואר טלה מקנה דקל 'חי בריא' – פרוסות לרוחב לעובי של 1.5 סנטימטר
  • כוס וחצי קמח כוסמין מלא
  • צרור מנגולד ,שטוף וקצוץ גס
  • צרור בצל ירוק שטוף וקצוץ גס
  • צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ גס
  • צרור עלי חובזה שטוף וקצוץ גס [ניתן להחליף בצרור כוסברה או לוותר]
  • כף וחצי לימון כבוש
  • 5 לימונים פרסיים מיובשים
  • חצי כוס רכז רימונים
  • ליטר ציר טלה או מים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • כפית וחצי תבלין חאוואייג' למרק
  • 4 בצלים קלופים ופרוסים גס
  • 1 וחצי כוס שעועית לבנה מבושלת [ניתן להשתמש גם בשעועית לבנה מבושלת קפואה]
  • כוס זיתי קלאמטה ללא גרעין
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. בקערה רחבה מערבבים את הקמח עם קורט מלח +קורט פלפל+ חאוואייג' למרק
  2. מקמחים מכל הצדדים את פרוסות צוואר הטלה. מנערים מעודף קמח.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב על אש חזקה. צולים את פרוסות צוואר הטלה 3 דקות מכל צד.
  4. מוציאים את פרוסות הטלה עם כף מחוררת לצלחת בצד ומשאירים את השמן בסיר להמשך בישול
  5. באותו סיר על אש חזקה מטגנים את הבצל להזהבה עמוקה, מוסיפים מנגולד, חובזה, פטרוזיליה, ובצל ירוק וממשיכים על אש חזקה תוך ערבוב כ- 8 דקות.
  6. מוסיפים את שאר החומרים
  7. מחזירים את הבשר לסיר, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 3.5 שעות

המתכון באדיבות:

השף יוסי אלסברג