
תבשיל ריאות ברוטב עגבניות ופלפל שושקה
הכנות:
10 דקות
זמן בישול:
1.5 שעות
מנות:
5
מצרכים
5 קילו ריאות מנוקות וחתוכות לקוביות כמו גולש
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים קצוצים גס
3 עגבניות חתוכות לקוביות
2 פלפל שושקה נקי וחתוך לקוביות
1 סלק גדול מקולף חתוך לקוביות
5 שיני שום מקולפות ופרוסות גס
צרור כוסברה נקי קצוץ
5 גבעולי סלרי נקיים חתוכים
כף בהרט
2 כפות פפריקה בשמן
מלח ופלפל לפי טעם
חצי כף סילאן
כוס מיץ לימון טרי
כוס ציר בקר או מים
אופן הכנה
1. בסיר כבד על אש גבוהה מטגנים בשמן זית את הבצל ,שום, סלק,פלפל שושקה, עד הזהבה.
2. מוסיפים את הריאות וממשיכים להזהיב עוד 5 דקות תוך ערבוב.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
4. מעבירים לרתיחה עדינה על אש נמוכה , מניחים על התבשיל צלחת שתוריד את הריאות לתוך הנוזל, מכסים ומבשלים שעה לפחות.
ניתן להוסיף בזמן הטיגון של הריאות 1-2 כפות של פלפל שאטה
המתכון באדיבות:
נדב מלין ויוסי אלסברג